Veniţi alături de noi


European Data Journalism Network funcționează ca un multiplicator de informare, precum și un hub pentru colaborări transnaționale și pentru îmbunătățirea abilităților de jurnalism de date ale redacţiei de știri.

Organizațiile media se pot alătura rețelei europene de jurnalism de date fie ca membri cu drepturi depline, fie ca membri asociați. Calitatea de membru cu drepturi depline implică un anumit angajament pentru producție și coproducție în rețea, iar cea de asociat se concentrează pe adaptare, reutilizare și licenţă.

Pe lângă oportunitățile pe care EDJNet le oferă oricărei redacţii de știri, membrii săi:

  • primesc informații timpurii despre investigațiile și subiectele aflate în desfășurare în rețea, astfel încât să se poată alătura sau să stabilească colaborări cu partenerii
  • se bucură de acces complet la toate bazele de date utilizate pentru subiecte
  • pot solicita traducere gratuită a conținutului pe care ar dori să-l refolosească
  • pot lua parte la activitatea editorială a rețelei sugerând subiecte și unghiuri pentru noi investigații și reportaje
  • se pot alătura canalelor Slack ale EDJNet și pot participa la întâlniri lunare comune cu ceilalți membri
  • pot solicita colaborarea partenerilor pentru un subiect la care lucrează

Toți membrii se bucură de o independență editorială deplină și nu trebuie să se angajeze să publice sau să difuzeze conținuturi produse de alții.

Datorită sprijinului oferit de Comisia Europeană, parteneriatul în rețea este gratuit, și poate fi prevăzut un anumit sprijin financiar pentru membri.

Dacă doriți să vă alăturați EDJNet sau pur și simplu să primiți mai multe informații, puteți lua legătură cu info@europeandatajournalism.eu sau cu coordonatorii rețelei, Gian Paolo Accardo și Chiara Sighele.

 

Colaborări

Pe lângă membrii formali, EDJNet are un număr din ce în ce mai mare de colaborări. Am colaborat cu Global Editors Network și Data Journalism Awards, European Data News Hub, Network Ethical Journalism. De asemenea, facem parte din proiectul european PANELFIT .