Investigaţie extinsă


Prioritizarea pielii pe Instagram

luni, 15. iunie 2020. | Nicolas Kayser-Bril
Judith Duportail
Kira Schacht
Édouard Richard
| Voxeurop

O investigație exclusivă arată că Instagram prioritizează pozele cu bărbați și femei în care aceștia sunt îmbrăcați sumar, conturând comportamentul creatorilor de conținut și percepția asupra lumii a 140 de milioane de europeni în ceea ce rămâne un punct sensibil pentru reglementările UE.


Mobilitatea europeană pe timp de coronavirus

joi, 23. aprilie 2020. | Civio

Puteți urmări ocuparea pietonală, traficul rutier și zborurile din capitalele europene în această vizualizare de date, care arată procentajul de ocupare actual comparat cu nivelurile normale de dinaintea blocajului cauzat de coronavirus.


Don't miss the train: Metodologie

mercuri, 18. decembrie 2019. | Journalism++

Ce am făcut și cum am făcut

Acest articol încearcă să răspundă unei întrebări aparent directe: cât de ușor este pentru cetățenii din Europa să călătorească cu trenul, și cum se explică diferențele din cadrul țărilor? În încercarea noastră de a răspunde, am vrut să ne uităm la două măsurători — distanțele până la gări și proporția de oameni bine conectați (mai puțin de 10,000 de pași până la o gară) versus cei conectați necorespunzător (cel puțin 30,000 de pași până la o gară — din rețeaua feroviară.


Cât de accesibile şi rapide sunt trenurile din Europa, în şase infografice

mercuri, 18. decembrie 2019. | Journalism++

Unde în Europa mersul cu trenul este accesibil şi rapid, şi unde nu este? Rețeaua de Jurnalism de Date Europeană (EDJNet) a adunat date despre călătoriile cu trenul din 26 de site-uri de rezervări din întreaga Europă, colectând mai mult de 8,000 de prețuri ale biletului pentru o singură călătorie şi timpi de deplasare pentru 73 de exemple de trasee.


Cel puțin 350 de milioane de europeni au o gară la mai puțin de 10,000 de pași distanță

marţi, 17. decembrie 2019. |

E 2019, și călătoritul cu trenul nu a fost mai popular decât acum de decenii întregi. Dar cât de ușor este pentru oamenii din toată Europa să iasă la o plimbare și să sară într-un tren care îi poată duce chiar în capitala țării lor? EDJNet a simulat mai mult de 40 de milioane de călătorii spre mai bine de 20,000 de stații pentru a încerca să răspundă la această întrebare.


L'inchiesta collaborativa EDJNet sul riscaldamento climatico in Europa

joi, 20. decembrie 2018. | Valentina Vivona
| OBC Transeuropa

L’Europa si sta scaldando sempre di più. Lo rivela la prima inchiesta collaborativa di EDJNet: un’analisi di più di un secolo di dati meteorologici in 558 città europee.


Europa se încălzește, și nu arată niciun semn de răcire în viitorul apropiat

luni, 24. septembrie 2018. | Nicolas Kayser-Bril
| Journalism++
Pod črto
BiQdata
OBC Transeuropa
Alternatives Economiques
Voxeurop
Der Spiegel
MobileReporter

O analiză exclusivă a peste 100 de milioane de puncte de date meteorologice arată că fiecare oraș major din Europa este mai călduros în secolul 21 decât în al 20-lea. Andaluzia, regiunea baltică și sudul României sunt cele mai afectate.