Investigaţie extinsă


Don't miss the train: Metodologie

mercuri, 18. decembrie 2019. | Journalism++

Ce am făcut și cum am făcut

Acest articol încearcă să răspundă unei întrebări aparent directe: cât de ușor este pentru cetățenii din Europa să călătorească cu trenul, și cum se explică diferențele din cadrul țărilor? În încercarea noastră de a răspunde, am vrut să ne uităm la două măsurători — distanțele până la gări și proporția de oameni bine conectați (mai puțin de 10,000 de pași până la o gară) versus cei conectați necorespunzător (cel puțin 30,000 de pași până la o gară — din rețeaua feroviară.


Cât de accesibile şi rapide sunt trenurile din Europa, în şase infografice

mercuri, 18. decembrie 2019. | Journalism++

Unde în Europa mersul cu trenul este accesibil şi rapid, şi unde nu este? Rețeaua de Jurnalism de Date Europeană (EDJNet) a adunat date despre călătoriile cu trenul din 26 de site-uri de rezervări din întreaga Europă, colectând mai mult de 8,000 de prețuri ale biletului pentru o singură călătorie şi timpi de deplasare pentru 73 de exemple de trasee.


Europa se încălzește, și nu arată niciun semn de răcire în viitorul apropiat

luni, 24. septembrie 2018. | Nicolas Kayser-Bril
| Journalism++
Pod črto
BiQdata
OBC Transeuropa
Alternatives Economiques
VoxEurop
Spiegel Online
MobileReporter

O analiză exclusivă a peste 100 de milioane de puncte de date meteorologice arată că fiecare oraș major din Europa este mai călduros în secolul 21 decât în al 20-lea. Andaluzia, regiunea baltică și sudul României sunt cele mai afectate.