Quote Finder

Care sunt cuvintele cele mai uzuale în contextul afacerilor europene? Ce mesaje difuzează deputații europeni pe Twitter?  Quote Finder, o aplicație creată de European Data Journalism Network (Rețeaua europeană de jurnalism), oferă răspunsuri la astfel de întrebări și noi perspective asupra afacerilor europene. Puteți utiliza acest instrument pentru a explora și filtra tweeturile deputaților europeni și crea clouduri de cuvinte cu cele mai utilizate expresii. Puteți filtra conținutul după:cuvinte-cheie, hashtaguri, afiliere politică, limba în care a fost scris tweetul. O altă funcționalitate a Quote Finder vă permite să explorați textele publicate de instituțiile UE, cum ar fi comunicatele de presă. Puteți alege apoi una din multiplele opțiuni de afișare (inclusiv ca serie cronologică), pentru a evidenția evoluția temelor de interes din UE. 

Quote Finder se bazează pe un pachet special cu sursă deschisă pentru limbajul de programare R: codul sursă este disponibil pe GitHub . Procedura de colectare a datelor și de utilizare a aplicațiilor web este documentată pe site-ul Quote Finder , ceea ce vă permite să reproduceți, să extindeți sau să adaptați aplicațiile sale web în alte scopuri. Aplicația Quote Finder este disponibilă în mai multe limbi, însă interfața de filtrare este în limba engleză.

Browse the Quote Finder notes archive

The latest Quote Finder notes:

The Von der Leyen Commission: between hope and scepticism

mercuri, 04. decembrie 2019. | Gianluca De Feo
| OBC Transeuropa

On 27 November, the European Parliament definitively approved the von der Leyen Commission, with 461 votes in favour, 157 against, and 89 abstentions. This is a decidedly more encouraging result than that obtained in the summer, when votes favouring the new president amounted to 383.


EPP Congress in Zagreb

marţi, 03. decembrie 2019. | Ornaldo Gjergji
| OBC Transeuropa

On 20-21 November, the members of the EPP-affiliated parties across the European Union met in Zagreb to elect their next leadership.


Climate change fractures the European Parliament

mercuri, 27. noiembrie 2019. | Gianluca De Feo
| OBC Transeuropa

While climate change may be drawing the attention of the public, MEPs’ twitter profiles seem to find relatively little room for it.