Panelfit

Când am început să luăm de bun internetul, abia observând permanenta noastră conectivitate, revoluția digitală a fost brusc accelerată. Fiecare schimbare radicală aduce cu sine oportunități şi probleme, şi, ca o rețea de jurnalişti, tindem să explorăm ambele părți. Impactul noilor tehnologii asupra vieților cetățenilor este clar când luăm în considerare probleme precum protecția datelor, consimțământul utilizării datelor personale, utilizarea acestor date în scopuri comerciale sau de supraveghere de către corporații sau guverne, inteligența artificială şi deciziile luate de algoritmi.
EDJNet se angajează să producă articole, analize şi investigații despre aceste probleme. Acest angajament începe cu oportunitățile de colaborare care au început să apară odată ce rețeaua și-a făcut simțită prezența în sectorul media al Europei. Acesta este cazul cu PANELFIT, o rețea de organizații active în sectoare variate — de la consultanță tehnică la cercetare, protecția datelor la eticile cercetării, știința cetățenească la jurnalism — care lucrează împreună pentru a se asigura că cetățenii se pot bucura de oportunitățile oferite de revoluția digitală fără a le fi compromise securitatea și drepturile fundamentale.

EDJNet participă în proiectul PANELFIT în efortul de a intensifica și crește nivelul discuțiilor din media pe aceste teme, care rezonează cu propria linie editorială. În acest fel, EDJNet acționează ca un pod între comunitatea de experți (cercetători, juriști, creatori de politici, activiști, etc.) și comunitatea jurnalistică, promovând dialogul și schimbul de informație.

Traduceri disponibile
joi, 05. decembrie 2019.
share subcribe newsletter